Navetta

216356.jpg

Olen nyt rakentanut tätä taloa kuukaudenpäivät, ja nyt alkaa olla jo jotenkin esittelykunnossa. Talohan on tosiaan navetta, mutta sisällä ei suinkaan ole eläimiä, vaan Arontie kakkosen asukkaiden saunatilat. Ideana on se, että perhe on halunnut säilyttää navetan ulkokuoren ennallaan, mutta sisältä tila on pistetty uusiksi. Paitsi ulkoseiniin ei ole koskettu sisäpuoleltakaan. Kurkistetaan sisälle!

216373.jpg

Takassa palaa tuli. Avataanpas ovi ja astutaan sisälle...

216368.jpg

Eli sisältä löytyy uima-allas, suihkutilat, pukeutumistilat, sauna ja amme. Ammeeseen ja uimaan pääsee jo, mutta saunassa ei ole vielä kiuasta eikä lauteita, joten saunaan ei pääse.

Ulkoseinät on tehty liimapuulevystä, joka on päällystetty luonnonkivillä (itse kerätyillä) ja massasta muovailluilla tiilillä ja muurauslaastilla. Lattiat on päällystetty lasimosaiikilla. Lasitiiliseinät ovat yksi parhaista kirpparilöydöistäni! Ne on tavallista karkaistua turvalasia, jossa on rautalankaa sisällä. Siis sellaista jota jokainen on varmasti jossain nähnyt. Sitä oli tuollaisina palasina myynnissä tuossa lähimmällä kirpputorilla pilkka hintaan. Niinpäs nukkekotini asukkaat saivat avaran suikutilan eikä tarvinntu pystyttää oikeita seiniä. Amme on saippuakuppi, jossa on kynttilägeeliä vetenä (kuten myös uima-altaassa).

216374.jpg

Uima-allas on tehty siten, että lattiana olevaan liimapuulevyyn on sahattu altaan mallinen reikä. Reiän pohjaksi on liimapuun alle laitettu vanerilevy. Allas on vuorattu kauttaaltaan elmukelmulla, jotta "vesi" pysyy altaassa. Sen jälkeen olen liimannut kaikki lasimosaiikit ja täyttänyt saumat laastilla. Ja lopuksi kaatanut kynttilägeelin altaaseen vedeksi.

216375.jpg

Takka on kirpparilöytö. Se on oikeasti tuikkukynttilää varten. Myyjä kertoi saaneensa sen, kun oli ostanut vastaavanlaisen takan omaan kotiinsa - siis sellaisen oikean kokoisen. Minun takassani on valona välkkyvä kynttilälamppu. Virranlähteenä on johto, johon voi sitten normaalikäytössä itse laittaa haluamansa varjostimen roikkumaan. Taisi paketti väittää sen olevan joulutähteä varten. Olen pujottanut lampun ja johdon takan yläosassa olevasta reiästä sisään joten johto yms. jää takan päälle ja taakse piiloon. Polttopuut on pätkittyjä oksia. Takassani siis "loimottaa" tuli. :)

216396.jpg

Pesuhuoneen puolelle tulee tähän etualalle vasemmalle penkki ja naulakot, jotta voi riisuutua ulko-ovesta astuttuaan ennen kuin menee suihkuun. Suihku tulee kuvan oikealla puolella olevan lasiseinämän taakse. Saunaan mennään oikealla puolella näkyvästä oviaukosta.

216399.jpg

Pesutilat allashuoneen puolelta kuvattuna.

216400.jpg

Saunan ja pesuhuoneen lattioissa on mosaiikkikoristeet.

216445.jpg

Katto on tehty lääkärin "sano aa" -tikuista. Olen ensin leikannut kaikki tikut neljään osaan, jonka jälkeen olen leikannut kulmiin lovet. Ja liimannut paikoilleen. Olen nyt saanut tehtyä yhden neljäsosan katosta ja aikaa on mennyt ehkä noin 10 tuntia... palasia menee yhteen riviin noin 60 kpl ja rivejä tulee 10 yhdelle puolelle kattoa. Kokonaisuudessaan siis palasia menee noin 1200 kpl... kaikkeen sitä alkaakin... :) Toivottavasti maalattu lopputulos sitten palkitsee vaivan.