Talo

216296.jpg

Aluksi tämä oli vain pieni, lasiovilla varustettu kaappi, jossa oli kaksi hyllyä. Nukkekodin puutteessa kaivoin sen varastosta esille ja rakensin siihen katon ja sahasin ikkunoille aukot. Lattioiksi laitoin lasihyllyjen päälle sellaisten arkistokaappien rullalle menevät ovet.

 

216297.jpg

Ikkunat on tehty piirtoheitinkalvosta ja jäätelötikuista. Kukkapurkissa on kuivakukkia ja tiimarin paperiruusuja. Ulkoseinä on keltaista tapettia, johon olen piirtänyt "laudat ja naulat" lyijykynällä.

216300.jpg

Ulko-ovessa on lukko ja avain, jotka on ostettu Tiimarista. Tikkataulu on printattu ja sen alusta on ihan oikeaa vanhan näköistä puuta. En muista mistä olen saanut sen. "Nurmikko" puuttuu, sillä nukkekoti on siirretty vasta uuteen paikkaansa enkä ole vielä ehtinyt tähän pihaan perehtyä.

Yläkerta

216311.jpg

Yläkerrassa on lastenhuone ja vanhempien työhuone.

216312.jpg

Lastenhuoneen sininen hylly ja pöytä ja tuolit ovat Lundby-kokoa, joten ne sopivat lastenhuoneeseen ihan hyvin. Ne olivat minulla jo lapsuuteni nukkekodissa. Onneksi äitini on säästänyt kaikki nukkekodin huonekalut lapsuudestani! Pöydällä on Monopolipeli ja pöydän päällä on pieni vihreä noppa. Se taitaa olla kaikista pienin tavara, joka on lapsuudestani säästynyt. Etualalla olevat Brion juna ja Tuomasveturi ovat avaimenperiä. Automatto on printattu paperille ja liimattu kankaan päälle.

216314.jpg

Työhuoneen kuva on hieman epäselvä, sillä kamera on tarkentanut mattoon. Mikäs siinä sitten - kyllä siihen sopii tarkentaa. ;) Matto on poppanaa ja alunperin se on tarkoitettu lasinalustaksi.

Toisella työpöydällä näkyy pieni ompelukone. Varsinainen kirpparilöytö. Myyjää hieman hymyilytti, kun pengoin vaikka kuinka kauan enkä sitten muuta ostanut kuin tuon. :)

216319.jpg

Sauna on paneloitu luonnollisestikin jäätelötikuilla. Lattia on lasimosaiikkia. Kiuas on pieni englantilainen teepurkki, johon poikani on kerännyt pieniä kiviä pihalta. Nappi seinällä on olevinaan lämpömittari. Sen paikalla oli jo ihan oikean näköinen mittarikin, mutta se meni hukkaan muutossamme enkä ole vielä saanut tehtyä uutta. Vihta on tehty muovisista oksista, joiden alkuperää en enää muista.

216323.jpg

Pesuhuoneessa on lapsuuteni aikainen pyykkikone. Lavuaari ja pönttö on Tiimarista ja maalattu valkoisella. Suihkuseinä on tehty kirpparilta löytyneistä lasisista coctailtikuista. Lamppu on tyhjä kynsilakkapullo joka on upotettu seinään. Suihku on hopealla maalattu korvakuuloke ja "letku" on rautalankaa. Päätyseinä on printattua tapettia.

216330.jpg

Makuuhuone on pieni ja sänky on kapea, mutta sopu sijaa antaa... Lakanat ovat vielä peilipöydällä, kun emäntä ei ole ehtinyt niitä vielä laittaa kaappiin.

216335.jpg

Keittiössä on talon emäntä ystävänsä kanssa tekemässä illallista. Matto on kudottu lasten kangaspuilla poppanakuteista. Tuli hieman liian paksu... Keittiön tavaroista osa on tehty itse, suuri osa on säilynyt lapsuudestani ja astioita on myös ostettu. Huonekalut on Lidlin paketeista, mutta maalattu itse. Muutama aito Tupperwarekin on mukana (avaimenperiä).

216336.jpg

Ruokailutilan puolella on itsetehtyjä huonekaluja. Olen tehnyt ruokapöydän ja oikeassa nurkassa näkyvän astiakaapin. Matto on kudottu lasten kangaspuilla Pöydän yläpuolella oleva kynttelikkö on myös itsetehty. Pikarit on lapsuudestani ja muistan kun keräsin niitä sillon.

216338.jpg

Kattausta hieman tarkemmin... Ruoka ei ole vielä valmiina, joten pöydässä on ainoastaan astioita. Kävin kesälomareissullamme Tampereen Nukkemuseossa ja löysin sieltä tämän hurmaavan posliiniastiaston. Olen ihan "hulluna" pieniin posliiniastioihin. Nukkekodissani onkin enemmän astioita kuin oikeassa kodissamme. ;) Liinaa olen haaveillut pöytään, mutta en ole löytänyt vielä sopivasti laskeutuvaa mieluista kangasta.

216339.jpg

Olohuoneen huonekalut on lapsuuteni nukkekodista. Se oli sellainen "rakennussarja" jossa oli "ihania" punaisia kukkia yms maalattuna. Maalasin huonekalut uudestaan ja tein hääpukuni ylimääräisestä kankaasta pehmusteet (takan edessä näkyykin vähän vaaleaa pehmustetta). Samasta hääpukukankaasta on myös ikkunaverhot. Monalisan edessä näkyy pieni "kristallinen" lasipullo. Se on kierrätyskeskuslöytö. Taitaa olla jokin vanha hajuvesinäytepullo tms. Vasemmalla seinällä näkyvät mustat laatikot ovat kaiuttimet, jotta elokuvia voi töllöttää telkkarista kunnollisella äänen laadulla. 

Lehdet (Kaleva ja Iltasanomat) ovat kokonaisia lehtiä ja maksullisesta verkkolehtipalvelusta printattuja. Molemmissa lehdissä on oikeastikin omaa elämäämme jollain lailla koskettavat jutut, joten ne on kivat "muistot".

Takan olen tehnyt puolikkaasta pringlespurkista. Tässä tarkempi kuva.

216343.jpg

Päällystin purkin pienillä lasimosaiikkipaloilla ja tein valkeasta massasta "reunat". Luukku on muovia, joka on reunustettu mustalla rautalangalla. Luukun koristeet ovat vanhoista hakasista joita ainakin ennen käytettiin vaatteissa. Kultakoristeet ovat kultaista reunanauhaa jota voi käyttää esim. kortteja askarreltaessa. Takassa on valot, jonka päällä on punaisia läpinäkyviä helmiä hiilinä ja helmien päällä puun oksia polttopuina.