Innostuin nukkekoteilusta syksyllä 2004 käydessäni Oulunpäivillä tutustumassa Oulun Nukkeyhdistyksen toimintaan. Heillä oli esillä ihania room boxeja ja PAM, se oli menoa. Muistin oman lapsuudenaikaisen nukkekotini ja päätin kaivaa sen esille. Valitettavasti vain sitä ei enää löytynyt - se oli hävinnyt vanhempieni muuttaessa lapsuuteni kodista pois.

Aloin siis miettimään, mistä saisin uuden kodin innostukselleni. Varastossa lojui yksi varsin yksinkertainen kaappi, jossa oli kaksi hyllyä ja lasiovet. Syyslomalla -04 kaivoin sen esille ja aloin hommiin. Sahasin ikkunoiden ja oven aukot ja rakensin kaapin päälle katon. Kokemattomana sahaajana ikkuna-aukot menivät ihan vinoon ja kauan sain aikaa toimintaani tuhrautumaan. No, ikkunat sain suoristettua sitten listojen avulla. Paljon on aikaa kulunut ja nyt talo näyttää jo asutulta talolta. Lisää tietoa Arontie 1 -talosta löytyy oman linkkinsä alta (kunhan ehdin linkin tehdä...).

Kummasti alkoi poltella uuden talon hankinta kun Arontie 1 alkoi olla "valmis" (vielä sieltä löytyy puuhaa, mutta kuitenkin...). Päätin, että teen uuden talon alusta alkaen itse ja huonekalujakin mahdollisimman paljon omin käsin. Molemmat taloni kuuluvat nykyaikaan, mutta asukkaat arvostavat myös perinteitä. Talot eivät siis ole mitenkään moderneja, vaan perinnetalotyylisiä.

Tästä tämä siis alkaa - uuden nukkekotini tarina.